Allt fler sörmlänningar känner sig trygga

Sörmlänningarna oroar sig mindre för brottslighet och fler känner sig trygga där de bor. Det framgår av en enkätundersökning som polisen gjort i länet. Men fortfarande är det många Eskilstunabor som känner sig otrygga på stan. Medan invånarna i Gnesta, Trosa och Strängnäs gärna promenerar hem ensamma på kvällen.

26 procent av Eskilstunaborna och 24 procent av Katrineholmarna säger sig ha blivit utsatta för brott under de senaste tolv månaderna. Det kan jämföras med Vingåker och Trosa där andelen bara är 16-17 procent. Många Eskilstunabor tycker inte att polisen bryr sig tillräckligt och de oroar sig mest i länet för misshandel och överfall på stan.

I Flen upplever invånarna problem med narkomaner på stan och alkoholister i bostadsområdena. I Vingåker är invånarna mest missnöjda med dåliga vägar och cykelbanor, medan många Nyköpingsbor besväras av bråkiga ungdomsgäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".