Stororder till Saab Bofors

Uppemot 100 anställda på Saab Bofors Dynamics i Eskilstuna och Karlskoga kommer att utveckla det brittiska försvarets nya lätta pansarvärnsvapen. Saab har tagit hem en jätteorder värd fyra miljarder kronor och det kan öppna dörrarna för nya exportorder.
- Ordern betyder att produktionen kan fortsäta att utvecklas och det säkrar jobben för en lång tid framöver, säger Katarina Tolgfors, biträdande informationschef på Saab Bofors till Sveriges Radio Sörmland. Företaget har 131 anställda i Eskilstuna. Knappt hälften av dem, ca 50 personer, berörs av ordern, både utvecklingspersonal och produktionspersonal. Pansarvärnsvapnet är en utveckling av andra system hos Saab Bofors Dynamics. Tillverkningen läggs sedan i Storbritannien där den ger 500 personer jobb. Sannolikheten är mycket stor för att Sverige senare bestämmer sig för att också köpa systemet. (SR Sörmland/TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".