Restaurang beskjuten i Nyköping

2:15 min

I Nyköping blev krogen Choys Garden på Västra Kvarngatan beskjuten natten till fredagen.

– Det är två skott som har avlossats, som dels har gått in genom det jalusi som är neddraget nattetid, passerat genom en ruta och in i lokalen, säger Lars Liewenborg, chef för polisens avdelning för grova brott.

Polisen genomförde på fredagen en brottsplatsundersökning och polisen är säker. Det handlar om skotthål.

– Ja, säger Lars Liewenborg.

Brottsrubriceringen är skadegörelse alternativt olaga hot.

Samma restaurang blev i juni utsatt för ett brandattentat. Då krossade någon en ruta och försökte sätta eld på krogen.

– Vi har en situation där den här restaurangen i början på juni var utsatt för försök til mordbrand. Det har brunnit i andra lokaler i närheten, Taco bar, i början på juni och en handgranat kastades in på O´Learys. Vi har en rad händelser här i stan som förefaller höra ihop. Vi vet en del, men det kan jag tyvärr inte berätta om, men det är ju inte överraskande i restaurangbranschen  förekommer någon form av utpressningar. Det kan handla om sådana saker Vi vet inte än. Men det finns några personer därute som av något skäl angriper våra restauranger.

Polisen utreder också samband mellan krogattentat i Nyköping och Katrineholm.

– Vi ser kopplingar till Katrineholm, där en restaurang, Stationsplan, där det genomfördes ett grovt rån och efter det sätter man eld på lokalen. Det finns kopplingar mellan de här händelserna. Vi kan se kopplingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista