Stora torget i Nyköping och Jessica Ohlson.
Stora torget i Nyköping och Jessica Ohlson. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio och Hanna Franzén/TT.

Ensamkommande kräver få byta ombud efter AFS torgmöte i Nyköping

3:00 min

En av de ensamkommande som inte fick byta ut Jessica Ohlson i Alternativ för Sverige som juridiskt ombud, vill efter hennes tal på partiets valmöte  byta ombud igen.

Det var torsdagen före valet som Alternativ för Sverige höll torgmöte i Nyköping och förde fram sin främlingsfientliga politik.

Som partisekreterare och hemmahörande i Nyköping var Jessica Ohlson en av de ledande företrädarna som talade.

Innehållet i talen väckte starka känslor och många av åhörarna protesterade högljutt. Företrädare för alla partier i Nyköping utom Sverigedemokraterna kom efter mötet överens om att polisanmäla för hets mot folkgrupp.

– Han tyckte att det var fruktansvärt att stå där och höra henne säga  att alla invandrare ska ut och hon hade nån slags tidtabell för vilka människor som skulle ut vid vilket tillfälle. Och han sa till sina kamrater att tänk, hon som står där framme, hon är min advokat, säger Catharina Rehnström, som hjälpt den ensamkommande killen att på nytt få byta ombud.

Jessica Ohlson har i tidigare sändningar sagt att hon anser att hon kan skilja på sitt uppdrag som juridiskt ombud från sin roll som ledande företrädare i AFS.

– För att man ska få byta biträde så ska man kunna visa att det förekommer djupa motsättningar, det räcker inte att bara säga att man inte har förtroende, säger Magnus Bengtsson på Migrationsverket.

Hur lämpligt är det med en företrädare som förespråkar en sådan här politik?

– Lämpligheten föreligger i hur väl man sköter sitt uppdrag, säger Magnus Bengtsson.

Hör mer i P4 Sörmland på tisdag morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".