Bevis efter dödsskjutning kan ha städats bort

Platsen där den 20-årige taxirånare sköts till döds i Borsökna utanför Eskilstuna natten till söndagen hade städats innan polisens kriminaltekniker kom dit. Det bekräftas av både Räddningstjänsten och kriminalteknikerna i Stockholm.
Polisen vill fortfarande inte ge några detaljer om vad som egentligen hände vid dödskjutningen av en 20-årig man i Borsökna utanför Eskilstuna natten till söndag. Mannen körde en stulen taxibil och jagades av polis till vägkorsningen vid Borsökna, där han krockade med en polisbil senare sköts till döds av polis. Enligt Räddningstjänsten i Eskilstuna fick den en minut i halv ett på söndagsnatten larm om "sanering av krock mellan polisbil och taxi samt avspolning av glassplitter och annat". Räddningstjänsten har avtal med vägverket om att ta upp glassplitter och spola rent vägbanor efter olyckor, och enligt Räddningstjänsten i Eskilstuna var det det man gjorde i det här fallet. Polisen i Sörmland uppger att ansvarigt befäl på platsen bedömde att platsen skulle saneras eftersom 20 meter av vägbanan var täckt med bensin och diesel från de krockade fordonen. Så bara drygt en halvtimme efter dödsskjutningen spolades platsen alltså ren av räddningstjänsten risken finns alltså att bevisning städats bort. Polisens internutredare i fallet, Johnny Stammarnäs, visste inte om att platsen spolats av innan kriminalteknikerna kom dit. - Jag har inga synpunkter på det. Teknikerna har ju varit på brottsplatsen och jag förutsätter att de gjort sitt jobb. Vilken betydelse har det då att en olycksplats är orörd när man säkrar bevis? - Det är ju viktigt när man säkrar bevis, säger Johhny Stammarnäs. Hur ser du då på att räddningstjänsten var där redan på natten? - Det får vi väl ta ställning till sedan och se vad det har för betydelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista