Allt högre bibliotekskostnader

Nu riskerar tidskrifterna i biblioteket på Mälardalens Högskola att bli färre. Det blir nämligen allt dyrare för högskolan att köpa in tidskrifter och databaser.
Många tidskrifter köps från USA och den dyra dollarn är en förklaring till de höjda priserna. På sikt hotar de ökande kostnaderna antalet titlar, det säger Per Gertzell, som är ansvarig för biblioteket på Mälardalens Högskola. I biblioteket på Mälardalens högskola får de elektroniska databaserna en allt större betydelse, exempelvis när studenterna skriver sina uppsatser. Och tidskrifterna och databaserna blir allt dyrare. På fem år har priserna på tidskrifter ökat med 8,5 procent, enligt tidningen Universitetsläraren. Mälardalens högskola prenumerar idag på ungefär 1000 tidskrifter men i och med databaserna har man tillgång till det femdubbla. Och för det betalar man varje år mellan 1.5 och 2 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".