Liberalernas ordförande: Politik är kompromisser

2:16 min

Göran Hammarlund, ordförande för Liberalerna i Sörmland kommenterar nu beskedet från Liberalernas partiledare, Jan Björklund, om att han kan tänka sig släppa fram Stefan Löfvén som statsminister.

 – Vi har ju en kravlista som Björklund har presenterat och den måste ju i så fall accepteras. Vi kommer aldrig sätta oss i en regering med socialdemokraterna. 

Göran Hammarlund, ordförande för Liberalerna i Sörmland säger att han tycker att man ska ta bort värnskatten och inte försämra LSS.

– Vi har hela tiden sagt att vi inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna och Vänstern. Sen får ju Kristersson och Löfvén komma till skott och säga vad de vill för att vi ska släppa fram dem.

Liberalerna gick till val på att rösta för Ulf Kristersson som statsminister och röstade bort Stefan Löfvén. Men Göran Hammarlund menar att det inte r någon svängning från Liberalerna att släppa fram Löfvén.

– Vi har gått till val på att ha en alliansregering. Sen har väljarna sagt sitt och vi fick ju inte mandat för en alliansregering och då är politiken en kompromiss.