Extremt halt på vägarna - många trafikolyckor

En mängd trafikolyckor inträffade i Sörmland och i övriga Mälardalen under fredagsmorgonen i samband med extrem halka på grund av underkylt regn.

Flera bilar var inblandade i en olycka vid Råbyheds rastplats på E20 utanför Eskilstuna, i riktning mot Örebro. Enligt polisen var det en kökrock med flera bilar inblandade.

Bilister stod i kö i flera timmar på vägen på grund av olyckan. Trafiken rullade som vanligt igen vid 9-tiden. 

På länsväg 230 i närheten av Alberga utanför Eskilstuna fastnade flera tunga fordon i halkan. Tung trafik hade också svårt att ta sig fram på riksväg 56  söder om Alberga. 

En lastbil halkade av vägen vid Björndammen mellan Strängnäs och Malmköping under fredagsmorgonen och en annan lastbil hamnade på tvären i ungefär samma område.

– En lastbil hamnade på tvären och en lastbil som skulle bromsa för lastbilen lade sig också på tvären. Det var väldigt halt på vägen. Det kommer att vara stopp i trafiken i minst en timme till, enligt en bedömning so bärgare har gjort, sa Monica Bergström, polisens presstalesperson vid 10-tiden. 

På Ängstugevägen i Nyköping krockade två bilar vid 7.30-tiden. Det är oklart hur allvarlig olyckan är. En anmälan om vårdslöshet mot en man i 30-årsåldern har upprättats av polisen. 

Det finns inga uppgifter om skadade i de olyckor som inträffat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista