Liberalerna säger ja till uppgörelsen
Liberalerna säger ja till uppgörelsen. Foto: Claudio Bresciani/TT.

L i Sörmland röstade nej till Löfven

2:43 min

Liberalerna i Sörmland, med knappt 400 medlemmar, röstade på söndagen nej till att släppa fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister. Men beslutet på Liberalernas partiråd blev 62 röster för och 30 emot.

Göran Hammarlund, ordförande för Liberalerna i Sörmland, tillsammans med Ewa Callhammar, var de två representanter på partimötet som röstade.

– Vi röstade enligt styrelsens beslut och medlemmarnas vilja, röstade nej till partistyrelsens förslag.

Liberalerna i Sörmland har tidigare beslutat att de förordar moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister.

– Vi är ett demokratiskt parti och vi får acceptera majoritetens beslut och så får vi jobba på med det. Röstar inte vänstern nej till Löfven så blir han statsminister på onsdag, säger Göran Hammarlund, ordförande för Liberalerna i Sörmland. 

Inför partimötet hade Göran Hammarlund skickat mejl till medlemmarna i Sörmland för att få svar på vad de tycker, men endast 26 procent av medlemmarna svarade. Av de som svarade sa 64 procent att de vill ha Kristersson som statsminister och 24 svarade att de vill ha Stefan Löfven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista