Lastbil brinner på E4. Foto: Pontus Stenberg.
Pontus Stenberg. Foto: Pontus Stenberg.

Trafikkaos efter flera trafikolyckor på E4 och E20

0:55 min

Flera trafikolyckor inträffade i Sörmland under söndagskvällen och det orsakade både totalstopp och begränsad framkomlighet på E4 och E20.

En trafikolycka med flera fordon inblandade inträffade på E20 utanför Eskilstuna.

I samband med att två bilar krockade bromsade en tredje och en lastbil körde in i en av bilarna, uppgav polisen. En kvinna fördes skadad till sjukhus. Det var vid 23-tiden oklart om någon mer hade skadats. 

Tidigare körde en personbil in i mitträcket, voltade och hamnade i skogen. Föraren fick hjälpas ur av räddningstjänsten och fördes till sjukhus.

En lastbil körde av E4 utanför Nyköping och olyckan orsakade totalstopp i södergående riktning. Lastbilen började brinna och den var helt övertänd när räddningstjänsten kom dit. Lastbilen var lastat med järn. Bärgning av lastbilen skulle ske senare på kvällen. 

Trafiken leddes om via väg 771 och 800.

Enligt Trafikverket och polisen var det under söndagskvällen besvärligt väglag.

Tidigare under söndagen körde en personbil in i mitträcket på E4 utanför Nyköping och två personer fördes till sjukhus. Det var begränsad framkomlighet i samband med olyckan. 

Trafikverket uppmanade trafikanter i Sörmland, Östergötland och Stockholm att vara observanta på väglaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista