Karsuddenläkare kritisk mot Socialstyrelsen

Överläkaren på Karsuddens Rättspsykiatriska klinik i Katrineholm är besviken på Socialstyrelsen efter rapporten om den rättspsykiatriska vården.
Socialstyrelsen menar att alltför många som fått rättspsykiatrisk vård återfaller i brottslighet. Kenth Persson anser att Socialstyrelsen borde diskutera de slutsatserna med rättpsykiatrin istället för att skriva debattartiklar i media. -Jag är besviken på det sätt som man gått ut med uppgifterna, säger Kenth Persson. Det minskar förtroendet för myndigheten. I en debattartikeln i Dagens Nyheter i förra veckan skrev två tjänstemän att patienter som vårdas på rättspsykiatrisk klinik återfaller för ofta till kriminalitet, både under tiden som de vårdas och efter att de skrivits ut. Enligt den rapport Socialstyrelsen grundar sin kritik på, återfaller var femte patient till kriminalitet igen när de skrivits ut och det anser Socialstyrelsen vara för ofta. Kenth Persson anser att Socialstyrelsen gör det lite för enkelt för sig genom att kritisera rättpsykiatrin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".