Tobias Spångberg ny ordförande i Smederna

1:51 min

37-årige Tobias Spångberg från Eskilstuna valdes till ny ordförande i Smederna vid årsmötet på lördagen. Den tidigare klubbchefen Håkan Ringkvist ställs utanför.

– Det känns väldigt roligt, stort förtroende. Jag känner mig stolt att ha fått det här förtroendet, säger Tobias Spångberg, som är entreprenör, utbildad elektriker och har fru och två barn.

Han vill satsa på en bättre och mer enad organisation där kommunikationen mellan styrelsen och medlemmarna blir bättre.

– Vi har haft lite trassel under hösten, men det känns som att vi har börjat reda ut allt. Det har varit personer som har gått för mycket sin egen väg för att man vill för mycket.

Den som Spångberg menar har gått sin egen väg för mycket är den tidigare klubbchefen, Håkan Ringkvist, som inte valdes inte in i styrelsen.

– När jag pratade med medlemmarna idag på mötet sa jag att min roll som ordförande är villkorad av att Håkan inte väljs in i styrelsen. Han vill väldigt mycket och väl, men ibland går det för fort. Han tar snabba beslut som kan äventyra en förenings ekonomi om de inte faller väl ut. 

Håkan Ringkvist kommenterar petningen inom kort!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista