Karin Larsson är Länsstyrelsens projektledare för Sörmlands livsmedelsstrategi.
Karin Larsson är Länsstyrelsens projektledare för Sörmlands livsmedelsstrategi. Foto: Svante Ekberg/Sveriges Radio & Arne Dedert/TT
Stärkt matidentitet

Ny livsmedelsstrategi: Maten ska locka fler turister till Sörmland

1:45 min

Länsstyrelsen presenterar regional livsmedelsstrategi för Sörmland.

Den regionala livsmedelsstrategin gäller från 2019 fram till 2030. Strategin rör flera punkter om framtidens mat i Sörmland och säger bland annat att:

  • Stärka Sörmlands matidentitet och öka matturismen i Sörmland.
  • Öka produktionen av livsmedel i länet.
  • Göra det enklare för företagare att utveckla sina verksamheter – genom förbättrad lönsamhet.
  • Stärka livsmedelsbranschens attraktionskraft.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista