Två omhäktade för mordet i Gnesta

Två personer omhäktades på tisdagen misstänkta för mordet på en 40-årig man i Gnesta i somras - en 31-årig man och en 25-årig kvinna, som den mördade personen varit sambo med. Sammanlagt är tre personer misstänkta och häktade för mordet. Åklagaren berättar samtidigt om ytterligare detaljer kring bevisningen mot de tre misstänkta.

Det var i början av juli som den 40-årige mannen hittades död i sitt badkar i bostaden i Gnesta. Han hade då varit död i flera månader. Polisen är säker på att han mördades i sin bostad, men vill inte säga på vilket sätt.

Enligt åklagare Anders Öjert har polisen omfattande bevisning mot mannen. Den tekniska bevisnigen som finns är bland annat telefonspårning, utdrag från bankonto, som visar att det fanns ett ekonomiskt motiv.

Den mördade mannen hade haft ett företag i Stockholm, som han sålt och hade fått ytterligare pengar på en fastighetsförsäljning. Han planerade också att starta en ny verksamhet. Han hade varit sambo med kvinnan, men från hösten förra året hade kontakten varit sporadisk och de bodde inte längre tillsammans.

Hon lärde då känna de två männen, som nu är misstänkta för mord. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar idag, så fler detaljer än så släpper inte åklagaren. Den första november väntar åtal.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".