Idrott skapar samhörighet i bostadsområden

Över tusen önskemål om idrottsaktiviteter - ja det har invånarna i bostadsområdet Skiftinge i Eskilstuna. Det framgår av intervjuer som gjorts inom projektet "Idrott åt alla" som drivs av Sörmlandsidrotten.
Syftet är att skapa spontan idrott och andra aktiviteter i bostadsområden med blandad befolkning så att såväl invandrare och som infödda svenskar, unga och gamla får en bättre kontakt. Genom att knacka dörr i områdena och göra personliga intervjuer har projektledare i fyra bostadsområden tagit reda på vad invånarna vill ha mer av. Projektet är treårigt och finansieras bland annat med EU-pengar. Roland Hagström som är en av projektledarna i Skiftinge är överraskad av det stora intresset i området. Pari Wallisade som är Skiftingebo tycker att idrottsprojektet är en möjlighet att komma ut och träffa andra. Själv vill hon ställa upp som gympaledare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".