Dömd för narkotikabrott

En 35-årig stockholmare, som i tingsrätten dömdes för inblandning i den omfattande narkotikahärvan, som polisen i Sörmland avslöjade, har fått sitt straff i hovrätten. Hovrätten fastställde tingsrättens dom på ett och ett halvt års fängelse.

I tingsrätten dömdes en holländsk man i 30-årsåldern i samma mål till tio års fängelse, men han överklagade inte till hovrätten. Stockholmaren ansåg från början att an blivit utsatt för brottsprovokation, men gör inte det längre.

Det var holländare som åklagaren påstod levererade narkotika från Holland till Sverige via knarkkurirer - på initiativ av den kriminalkommissarie som senare friades av hovrätten.

Målet har kopplingar till den omfattande vapen- och narkotikautredningen i vilken en kriminalkommissarie anklagades för grovt brottslighet, men som senare friades av hovrätten.

Högsta domstolen kommer nästa år att ta upp fallet med kriminalkommissarien, men då enbart vapendelen av målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".