Stort miljöengagemang bland Eskilstunaborna

Eskilstunaborna är mycket intresserade av miljö och sociala frågor. Det framgår av en undersökning som kommunen har gjort och som presenterades på fredagen.
Resultaten av en enkät om hur Eskilstunaborna ser på miljöfrågor och social utveckling i kommunen ska användas som underlag när en särskild beredningsgrupp med representanter från samtliga partier i kommunen i höst lägger fram en rapport om hållbar utveckling. Det handlar om hur resurserna ska räcka för framtida generationer. Ordförande i beredningen, vänsterpartisten Tommy Hamberg är nöjd med enkätsvaren: - Det finns bra förslag som vi kommunalt ska arbeta med. 580 statistiskt utvalda Eskilstunabor har svarat på 29 frågor om miljö och social utveckling i kommunen. Enkäten visar att Eskilstunaborna tycker att miljöarbete i olika former är viktigt. Nästan 79 procent vill eller kan tänka sig att ändra sin livsstil för att uppnå en bättre miljö och lika många tycker att det måste få kosta pengar att bevara naturen i kommunen. När det gäller det sociala perspektivet känner drygt var sjätte tillfrågad sig trygg i Eskilstuna. Däremot håller hela 64 procent av de tillfrågade helt eller delvis med om att drogproblemen är större i kommunen än i andra kommuner. Nog är Eskilstunaborna miljömedvetna, men det råder mycket delade meningar om trafikproblemen. I enkäten säger sammanlagt 54 procent nej till ett bilfritt centrum.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".