Musiktävling

Henning tävlar i P4 Nästa med låten "Utan kläder"

1:56 min

"Kan jag få vakna utan kläder i en soffa utav läder?" undrar Henning Ejnefjäll i sin nya låt.

Nu presenterar vi våra fem lokala finalister i musiktävlingen P4 Nästa och Henning Ejnefjäll från Nyköping har tävlat nästan varje år.

Han debuterade som artist 1995 och året därpå kom debutalbumet Henning - Äntligen 22. 2017 kom albumet Henning - Egentligen 22 och i år 2019 är det dags för nya albumet Henning – En demon flera demon.

Lyssna på hela låten nedan! Röstningen börjar 5 juli. Final den 27 juli på Malmköpings marknad.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista