Kostsamt att rusta lokstallar i Katrineholm

Den planerade upprustningen av Katrineholms förfallna lokstallar kommer att kosta drygt två och en halv miljon kronor.

Något som bland annat kommunjuristen i kommunen menar blir för dyrt. Men investeringen välkomnas av Västra Sörmlands Järnvägshistoriska Sällskap.

Lokstallarna, som ägs av banverket, är frost- och fuktskadadade och samtliga fönster är utslagna. Lokalerna har stått tomma sedan slutet av 60-talet. Men Fredrik Hernblom i Västra Sörmlands järnvägshistoriska sällskap tycker att det är värt pengarna:

– Visst är det mycket pengar men det är billigare än jag trodde. Det här är en möjlighet för Katrineholm att få en ny turistattraktion, säger Fredrik Hernblom i Västra Sörmlands Järnvägshistoriska Sällskap.

Men kommunjuristen i Katrineholm Staffan Källström är inte fullt så positiv. Han säger att det skulle kosta oerhört mycket mer pengar att renovera hela byggnaden och dessutom kan det vara föroreningar i marken runt om byggnaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".