Främlingsfientligheten ökar i Nyköping

Antalet skinnhuvuden och andra ungdomar med främlingsfientliga och nazistiska åsikter har ökat i Nyköping den senaste tiden, det uppger flera källor som Sveriges Radio Sörmland talat med.
Ungdomarna ses allt oftare i bråk med andra ungdomar och polisen ska nu kartlägga deras bakgrund och vilka de är. Källor inom polisen och socialens fältarbetare uppger att antalet ungdomar med främlingsfientliga åsikter som är beredda att ta till våld ökar i Nyköping. De mest aktiva anses vara ett 20-tal, eventuellt fler. Alla i åldrana 13 till 20 år gamla. Under våren har flera av dem deltagit i misshandlar mot invandrarungdom och andra ungdomar och polisen har beslagtagit knivar och knogjärn. Polisen ska nu kartlägga mer i detalj inte bara vilka de aktiva ungdomarna är utan också den handfull äldre personer som finns i bakgrunden. Personer som antas styra ungdomarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista