Tågresenärerna får vänta

Det kommer att dröja innan det blir några större förbättringar för resenärerna på Svealandsbanan mellan Eskilstuna och Stockholm.
Det framkom vid ett seminarium på måndagen som Eskilstuna kommun anordnat om Svealandsbanans framtid. Med SJ:s nya tåg skulle det kunna ta cirka 40 minuter mellan Eskilstuna och Stockholm, men bara om det är dubbelspår på sträckan Eskilstuna - Södertälje. Enligt Banverket är det ingen idé att bygga ut Svelandsbanan med dubbelspår innan man löst frågan om bättre spårkapacitet inne i Stockholm, vilket enligt nuvarande planer inte kommer att vara klart förrän tidigast år 2011. Men när det gäller dagens tågtrafiksituation på Svelandsbanan måste både SJ och Banverket förbättra sin service anser Hans Ekström, ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna. Speciellt viktig är informationen till resenärerna, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista