Speedwaystjärnans egna ord om avhoppet: Vissa saker har inte fungerat

2:03 min

För första gången kommenterar nu Smedernas Fredrik Lindgren varför han lämnar Smederna efter den här säsongen.

– Det är vissa saker som inte fungerat så som jag skulle vilja. Det kommer ta hela kvällen om vi ska gå igenom allt. Styrelsen pressade mig att ta ett beslut angående nästa säsong.

Lindgrens manager Carolina Jonasdotter sa till Eskilstuna-Kuriren i juli att det bland annat beror på ett par incidenter där teamet runt Lindgren inte är överens med styrelsen om olika prioriteringar.

Smedernas ordförande Tobias Spångberg sa till P4 Sörmland i slutet av juli att han då inte riktigt visste varför Lindgrens team anser att det är "incidenter som är så stora så att man inte ens vill diskutera en eventuell förlängning".

Fredrik Lindgrens manager Carolina Jonasdotter sa att Lindgrens avhopp efter den här säsongen bland annat beror på hur hans namn och varumärke marknadsförts av Smederna på klubbens hemsida och i sociala medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista