Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Länsstyrelsen får hård kritik

Länsstyrelsen i Sörmland får hård kritik från riksrevisionsverket för brister i årsredovisningen för 2001.
Länsstyrelsens årsredovisning uppfyller inte i sin helhet kraven för god redovisningssed, säger riksrevisionsverket rrv i sin rapport. Brister finns både i själva årsredovisningen och i länsstyrelsens löpande redovisning. Bristerna gäller dokumentation och återrapportering och rrv påpekar att rapporteringen inte görs för att tillfredsställa revisionens krav utan är nödvändiga redskap för länsstyrelsens egen kvalitetssäkring, därför bör det ligga i länsstyrelsens intresse att rätta till bristerna, anser riksrevisionsverket. När det gäller den löpande rapporteringen så pekar riksrevisionen dels på att internkontrollen för bidragshanteringen för kulturmiljöbidrag varit oklar och att det inte går att följa hur länsstyrelsen resonerat när man beslutat sig för att stötta viss verksamhet, dels att länsstyrelsen fakturerat miljötillsynsavgifter för sent trots tidigare påpekande. Dessutom har länsstyrelsen enligt rrv inte heller använt alla de pengar man har till förfogande för att följa upp sin regionalpolitiska stödverksamhet. Länsstyrelsen säger i sitt svar att man tänker följa rrv:s rekomendationer bland annat genom att uppdatera sina ordning- och reda-pärmar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".