Oro för utbyggnad av Eskilstuna flygplats

På tisdagskvällen fick de som bor i området kring Kjula flygplats träffa Eskilstunapolitiker för att få information om planerna om att kraftigt utöka flygverksamheten på Kjula flygplats.
De som bor i området och ett stort antal föreningar har gått samman i "samarbetsgruppen för utökad information om flygplatsen" för att protestera mot kommunens planer. Ett hundratal intresserade var på plats vid mötet, liksom politiker från samtliga kommunala partier i Eskilstuna. Eskilstuna kommun vill som vi tidigare informerat nästan tredubbla antalet starter och landningar vid kjula flygplats till år 2015. Enligt kommunens planer ska också tyngre och större flygplan kunna använda flygplatsen. Dessutom har kommunen redan börjat köpa upp närliggande mark för att kunna upplåta åt industrier och lager. På mötet stod det klart att stödet för planerna bland partierna i kommunen är stort, endast miljöpartiet är helt emot och folkpartiet och centern är tveksamma till att utöka flygverksamheten vid Kjula flygplats. Kommunstyrelsens ordförande socialdemokraten Hans Ekström stödjer planerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".