Politisk oenighet om flygplatsen i Kjula

-Hans Ekström är direkt oärlig när det gäller socialdemokraternas engagemang flygplatsen i Kjula utanför Eskilstuna. Det anser miljöpartisen Björn Lymar. Socialdemokraterna är drivande när det gäller utbyggnaden anser han.
Kommunledningen har länge sagt att man vill utveckla flygplatsen i Kjula. Inom kort kommer statliga Fortifikationsverket som är ägare till flygplatsen, att skicka in ansökan om att få öka antalet starter och landningar på flygplatsen. Det kommer att ske så snart utredningen om hur en utbyggd flygplats påverkar miljön är klar. Men nu säger det socialdemokratiske kommunalrådet Hans Ekström i Eskilstuna, att kommunledningen inte aktivt driver frågan om att utöka flyget. Men att man vill möjliggöra en framtida utveckling av flyget. Miljöpartiets gruppledare Björn Lymar menar att det finns flera bevis för att kommunledningen är pådrivande i flygplatsfrågan efter att man har begärt att utöka antalet starter och landningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".