Fakta

Här kan du söka vidare!

BRIS

Målet för BRIS verksamhet är att stärka barns och ungdomars rättigheter och förbättra deras levnadsvillkor, vilket sker med FN:s konvention om Barnets rättigheter som riktmärke. BRIS skall särskilt bistå utsatta barn och ungdomar och upprätthålla möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. Barnens hjälptelefon 0200-230 230

RÖDA SIDORNA

Röda Sidorna visar dig som är ung var du kan få hjälp när det känns jobbigt. En telefonkatalog på nätet som samlat numren till organisationer och verksamheter som ger stöd. Du kan söka på problemområde, ort eller via ett eller flera sökord.
www.rodasidorna.se

BUFFERT

Buffert är idag en avdelning inom webbplatsen Röda Sidorna och vänder sig till alla vuxna som arbetar för bättre villkor för barn och ungdomar i Sverige.
www.buffert.se

RÖDA KORSET

Röda Korsets Ungdomsförbund, Jourhavande Kompis är ett exempel på verksamhet som arbetar direkt med barn och ungdomars trygghet. Det är en telefonjour, dit du kan ringa anonymt när du behöver prata med någon.
Jourhavande Kompis 020-222 444

RÄDDA BARNEN

Rädda Barnen arbetar för barns rättigheter, både i Sverige och internationellt.

Tfn 08-698 9000

BUP

Katrineholm Tfn 0150-56450

Nyköping Tfn 0155-24 56 00

Eskilstuna Tfn 016-10 32 63

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".