Ännu en lärare anser sig illa behandlad

För snart två veckor sedan sas ytterligare en lärare på Mälardalens Högskola upp. Det är den fjärde läraren under våren som får lämna sitt jobb - och ytterligare en som anser sig ha blivit illa behandlad av skolledningen.
Enligt läraren på franska institutionen, Laura Dobrovina som nu får lämna sin tjänst, är orsaken att hon säger ifrån och att ledningen anser att hon inte ger godkänt till tillräckligt många studenter, vilket riskerar ge instutitionen dåligt anseende. Kjell Waltersson, som är ordförande för Saco-Facket på Högskolan, säger att facket noterat att det kan vara lågt i tak inom skolans väggar. Så sent som för några veckor sedan sas tre lärare på Högskolan upp på grund av arbetsbrist. En av lärarna var Moshen Hakim, känd debattör - som nu anmält skolan till diskrimineringsombudsmannen. Han anser att han blivit bortvald på grund av att han säger vad han tycker - även när åsikterna går emot ledningen och att toleransnivån på skolan är mycket låg. Och han får nu medhåll av Laurisa Dobrovina.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".