En omkom i olycka på Outokumpu

En anställd omkom i en arbetsplatsolycka på företaget Outokumpu stainless products tubular AB i Torshälla på måndagsföriddagen. Det uppger polisen. Enligt polisen ska den anställde, 57 år gammal, ha klämts ihjäl mellan en gaffeltruck och en låda med stålrör. Polisen och arbetsmiljöverket utreder olyckan.

Spännbanden på lådan släppte av okänd anledning och mannen klämdes mellan gaffeltrucken och lådan.

Krishanteringsarbete pågick på företaget under måndagen och kommunens krishanteringsgrupp, Posam, är kopplades in för att ta hand om personal på arbetsplatsen, uppger polisen.

- Stämningen är väldigt dämpad. Många tankar rör sig i människors huvuden. Vi har suttit i krishanteringsmöten och haft information. Folk är ledsna. Man måste prata om det här, inte stänga inne det, säger Eva-Lena Karlsson, metalls huvudskyddsombud.

Arbetsmiljöverket kommer att ta in uppgifter om vad som orsakat olyckan och ta del av polisens utredning, säger Ola Trygg vid Arbetsmiljöverket.

- Nu är det viktigt att arbetsgivaren tar hand om de drabbade och gör vad som åligger den i form av första hjälpen och krishantering. Vi avvaktar med att gå vidare i vår utredning, säger Ola Trygg.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".