Arbetslösheten minskar i Sörmland

Arbetslösheten kommer att minska i Sörmland nästa år, det spår länsarbetsnämnden i sin prognos som presenteras idag.

- Det känns trevligt att kunna berätta att både arbetslösheten och sysselsättning utvecklas i rätt riktning, säger Håkan Gustavsson som är utredare vid länsarbetsnämnden.

Länsarbetsnämnden bedömer att antalet öppet arbetslösa i länet kommer att minska tämligen kraftigt, samtidigt som sysselsättningen ökar. Till september nästa år beräknas antalet sysselsatta att öka med 900 personer.

- Den offentliga sektorn har bättre ekonomiska förutsättningar än på länge och den stadiga tillväxten i den privata sektorn har nu nått den punkten att man måste rekrytera, säger Håkan Gustavsson.

Trots att prognosen till stor del pekar på en ljus framtid så finns det ett orosmoln och det är varselutvecklingen i länet.

- Ja, sammantaget har vi samlat på oss fler personer berörda av varsel hittills i år än förra året. Det blir ett problem när varslen faller ut i början av 2006, säger Håkan Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".