"Torshällaborna ska avgöra kommundelning"

Miljöpartiet i Eskilstuna anser att det endast är Torshällaborna som ska få rösta om Torshälla ska bli en egen kommun eller inte och dessutom uppmanar partiet alla andra Eskilstunabor att rösta blankt vid folkomröstningen. Det har ett enhälligt medlemsmöte nyligen beslutat.

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att det ska vara en folkomröstning om en kommundelning i samband med nästa val. Magnus Johansson i miljöpartiet säger att det är Torshällabornas röster som ska vara vägledande för om det ska bli en delning.

Skulle det bli ett nej till kommundelning när alla Eskilstunabor röstat, men att man kan se i resultatet att Torshällaborna röstat ja, så ska det bli en delning, tycker Magnus Johansson.

Kommunsstyrelsens ordförande, Hans Esktröm (s) har tidigare sagt att alla Eskilstunabor ska få rösta i kommundelningsfrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".