Vartannat tåg är försenat

Mer än vartannat tåg på Svealandsbanan till Stockholm är försenat. Det visar en genomgång av alla tågavgångar från Eskilstuna och Strängnäs under halvåret fram till april i år som Riksdagens granskningstjänst gjort.
Enligt riksdagens granskningstjänst är de vanligaste förseningarna ganska små, mellan 1 och fem minuter. Men upp till en kvart är inte ovanligt och inte ens hälften av tågen är alltså framme i tid. Att fullt ut komma till rätta med förseningsproblematiken kräver bland annat dubbelspår och att den så kallade getingmidjan i Stockholm byggs bort vilket kan ta upp till tio år. Men Henrik Landerholm tror ändå att granskningsresultatet gör det lättare för resenärerna att redan idag skärpa kraven på SJ och Tåg i Mälardalen när trafiken inte fungerar. Det är den moderata riksdagsmannen Henrik Landerholm som beställt utredningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".