"Experter" fick inte betalt

Eskilstuna kommun fick för tre år sen pengar av Socialstyrelsen, för ett projekt där bland annat människor som fått hjälp av socialtjänsten skulle ingå. Syftet med projektet var att öka utbytet mellan forskning och social arbetspraktik. Men när alla andra fick ersättning för sina arbetsinsatser, blev de som fått hjälp av socialtjänsten och deras anhöriga som ingick i projektet, utan.

Målet med projektet var att förbättra socialtjänstens arbete. Därför var det viktigt att ta med de som fått hjälp av socialtjänsten och deras anhöriga i projektet. De sågs också som experter och därför tyckte flera av dem att också de skulle få någon form av ersättning. Något de inte fick.  

Susanne Holmsten, projektansvarig, tycker i efterhand att det inte var så lyckat att de som fått hjälp av socialtjänsten och medverkade i projektet som utomstående experter inte fick betalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".