Bra med man på kvinnojouren

Det går bra med en man på kvinnojouren. För fyra månader sedan började Perry Gustavsson-Laudon på kvinnojouren Mira i Nyköping. Som den första man som anställts vid en sörmländsk kvinnojour. Bara en gång har Perrys Gustavsson-Laudons könstillhörighet varit i väge

Sedan i augusti är kvinnojouren Mira hans arbetsplats. Men trots att Perry nu är anställd på kvinnojouren så är det fortfarande så att män inte är välkomna som så kallade aktiva medlemmar t.ex. som kontaktpersoner eller annat trots att flera män visat sig intresserade. En av anledningarna till det är att man inte kan ha samma kontroll över ideellt arbetande som över anställda.

Men Perry Gustavsson-Laudon är säker på att hans anställning är ett steg i rätt riktning och menar att det redan hunnit väcka mycket hos honom som man. En av anledningarna till att det behövs män på kvinnojouren och anledningen till att Perry Gustavsson-Laudon anställdes är att barnen behöver bra manliga förebilder något Perry tror att han är:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".