"Experter" fick inte betalt

Eskilstuna kommun fick för tre år sen pengar av Socialstyrelsen, för ett projekt där bland annat människor som fått hjälp av socialtjänsten skulle ingå. Syftet med projektet var att öka utbytet mellan forskning och social arbetspraktik. Men när alla andra fick ersättning för sina arbetsinsatser, blev de som fått hjälp av socialtjänsten och deras anhöriga som ingick i projektet, utan pengar.

Det sattes upp stora affischer, det delades ut flygblad på stan och socialsekreterarna på Eskilstuna kommun marknadsförde projektet.

Målet med projektet var att förbättra socialtjänstens arbete. Därför var det viktigt att ta med de som fått hjälp av socialtjänsten och deras anhöriga i projektet. Några visade intresse och ville vara med och påverka och förändra socialnämndens sätt att jobba på.

Enligt projektledare Susanne Holmsten så togs ersättningsfrågan upp, men ingenting gjordes åt saken.

Av de sammanlagt 12 brukare som medverkade i projektet, valde en att hoppa av, efter att inte fått ersättning för den tid som lagts ner på projektet. Andra valde att vara kvar men fortsatte att driva frågan vidare.

Michael Berwick
michael.berwick@sr.se

Pegah Seif
pegah.seif@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".