Fler på förlossningen nattetid

Ledningen för kvinnokliniken på Kullbergska i Katrineholm och Mälarsjukhuset i Eskilstuna lovar nu bättring efter kritik från personal och fack när det gäller bemanningen nattetid på förlossningen. Det kommer att bli mer personal nattetid.

Både personalen och ledningen på förlossningen på de båda sjukhusen är överens om att det aldrig varit någon fara de som fött sina barn där. Däremot kände personal att de inte hann med de dom skulle vilja alla gånger. Det har, enligt personalen, varit för många tillfällen då belastningen varit för hög. 

Enligt Kaj Wedenberg beror dagens problem också att vården utvecklats så att det går att göra mer än vad man tidigare gjort samtidigt som personalstyrkan fortfarande är densamma. De åtgärder som nu sätts in handlar alltså inte om att nyanställa personal även om det i förlängningen kommer att bli en nödvändighet, säger Kaj Wedenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".