Jobbsökande begåvningstestas

Många arbetsgivare använder psykologiska tester för att bedöma personer som söker jobb. Det gör även myndigheter trots att de, enligt offentlighetsprincipen, kan tvingas lämna ut de sökandes testresultat. Fackförbundet Jusek är starkt kritiskt.
– Herregud, det visste jag inte, säger Jonas Nordqvist, som fick göra ett begåvningstest när han sökte jobb.

Jonas Nordqvist fick göra ett begåvningstest när han sökte jobb på Kronofogdemyndigheten. Resultatet, det vill säga hans begåvningsnivå, redovisad på en skala från ett till nio, blev en offentlig handling, som han inte själv har sett tidigare men som kan begäras ut av vem som helst. Det kom som en överraskning för Jonas Nordqvist och för en del andra som gjort testet. 

– Jag har faktiskt pratat med andra på myndigheten om testet och några var väldigt chockade. 

Myndigheterna tolkar sekretesslagen på olika sätt. Ekonomistyrningsverket och Riksrevisionen lämnar inte ut några testresultat medan Skatteverket och kronofogdemyndigheten menar att det är olagligt att hålla resultaten hemliga. Kajsa Rönnqvist är psykolog och arbetar med rekrytering på Skatteverket och Kronofogdemyndigheten. 

– Vi informerar de som kommer till oss att det som man gör kan bli en offentlig handling. Vi tänker oss för innan vi testar.

Men på fackförbundet Jusek har man svårt att se något fall där det är motiverat att låta sådana här uppgifter bli offentliga. Louise Adelborg är verkställande direktör på Jusek.   

– Det känns skrämmande eftersom det kan vara skadligt för individen. Det känns inte relevant. Det känns inte rimligt att man ska kunna kräva ut den här typen av underlag.

Per Hagström
per.hagstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".