Brist på färdtjänst till jul

För den som inte redan har bokat kan det bli svårt att få färdtjänst på julafton. Enligt företaget SAMRES, som driver beställningscentral för färdtjänst och sjukresor  i Mellansverige, så är det fullbokat i flera kommuner.

- De tider där de flesta vill åka, kring lunchtid eller inför Kalle Anka på eftermiddagen så är det ganska fullt, säger Gunnel Annergran som är platschef på SAMRES.

Sames sköter bokningen av färdtjänst i åtta av Sörmlands kommuner. I onsdags började de ta emot beställningar inför julen och redan första dagen så blev det fullbokat i flera kommuner. Enligt Gunnel Annergran så är det nu nästan omöjligt att få en transport och det många som hör av sig.

- Det är många som inte är nöjda med de tider de fått. En del tycker att vi borde ha fler fordon ute. Men alla de fordon som kommunerna har avtalat om kommer att köra under juldagarna, säger Gunnel Annergran.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".