Åtalas för grovt narkotikabrott

Två män, 38 och 64 år, från Eskilstuna åtalades på onsdagen vid Eskilstuna tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott. Enligt åtalet har de två gömt en större mängd amfetamin i Kjula utanför Eskilstuna. En av dem åtalas också för att ha förvarat 300 000 kronor i sin bostad för att använda till narkotikaaffärer. Sammanlagt gäller åtalet tre kilo amfetamin.

En av männen åtalas för sammanlagt fem fall av grovt narkotikabrott och dopningsbrott. Enligt åtalet gömde han en större mängd amfetamin i en husvagn på Hjälmarsunds camping, i Vilsta industriområde och i Kjula.

En av dem åtalas också för att ha förvarat 300 000 kronor i sin bostad för att använda till narkotikaaffärer. Sammanlagt gäller åtalet tre kilo amfetamin.

- Det är amfetamin med hög renhetshalt och kan blandas ut ett antal gånger. Ett gram brukar kosta 150 kronor, men eftersom det hade en hög renhetshalt är det värt mycket mer, menar narkotikarotelns chef Svante Melin.

De båda åtalde männen är sedan tidigare dömda för grova narkotikabrott. Den äldre av dem är dömd vid två tillfällen tidigare.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".