Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Liten risk att salmonellakött ätits

Risken att människor ska ha ätit salmonellasmittat kött från någon av de två gårdar i Eskilstuna, där salmonella upptäckts, är liten, det säger länsveterinär Per Jonsson. Han tillägger att det inte finns någon risk för att smittan spridits via mjölken eftersom bakterierna dör när mjölken pastöriseras.

En av gårdarna som drabbats av salmonella har byggt om sitt stall under vintern och då placerat ut djur på andra gårdar. Prover kommer nu tas på djur vid sammanlagt fyra gårdar. Provsvaren kommer inom en vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".