Kritiken besvaras

Fortifikationsverket, med huvudkontor och över 100 anställda i Eskilstuna, svarar på den kritik som Riksdagens revisorer riktar mot en av landets största fastighetsägare.
Enligt rapporten har försvarsmakten haft dålig insyn i fortifikationsverkets hyressättning, hyreskostnaderna för vatten, el osv har inte anpassats efter den faktiska förbrukningen. Fortifikationsverket har struntat i att ta fram långsiktiga underhållsplaner för fastigheterna vilket har skapat diskussioner och irritation mellan verket och försvarsmakten och verket går mockså med överskott trots att statsmakterna beslutat att man inte ska göra det. Men en av de starkast kritiska punkterna går ut på att varken Fortifikationsverket eller Försvarsmakten har kontroll på sina fastigheter. Met att Fortifikationsverket inte har något fastighetsregister stämmer inte säger informationsdirektören Ing-Marie Olovsdotter. Det man inte har kontroll på är "hemliga anläggningar", men det är sådana som inte används i krigsorganisationen utan gamla skyttevärn och anläggningar från de båda världskriget, säger hon. Men enligt IngMarie Olovsdotter var kritiken väntad. Men den tas ändå på allvar på myndigheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista