Eskilstunabarn ska bli internationella

Skolbarn- och ungdomar i Eskilstuna ska få mer internationella kontakter genom skolan, det är i alla fall kommunens mål för i år. Och en som ska se till att det uppnås är Lena Puman som inom kort börjar jobba som internationell koordinator för kommunens skolor.

Språkläraren Lena Puman har arbetat med att hjälpa elever på hotell- o restaurangprogrammet att få praktik utomlands. Nu har hon anställts som internationell koordinator vid Eskilstuna kommun och ska se till att alla skolor i Eskilstuna får internationella projekt.

Vad ska du göra i ditt nya jobb?

-  Jag kan hjälpa till med utlandskontakterna, hjälpa till med att söka pengar och eventuellt anordna konferenser. Jag ska vara som en spindel i nätet.

Vad är det viktigaste du vill göra för barnen i Eskilstuna?

- Målet är att den internationella verksamheten ska utökas och nå så många som möjligt. Lärarna har redan en stor arbetsbörda och att jag vill genomföra projekt ska inte öka bördan ännu mer så det handlar om att hitta vettiga arbetsformer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".