Protester på Skavsta mot utebliven ersättning?

Idag träffar ledningen för Skavsta flygplats i Nyköping representanter för det thailändska flygbolaget PB Air och deras svenska samarbetspartner My Air, för att reda ut dom kvarvarande frågetecknen inför starten av den thailandslinje som ska starta från Skavsta den 1 juli. De som drabbades av PB air-konkursen i höstas utesluter inte en demonstration på Skavsta idag, och hotar att stoppa den nya flygsatsningen om de inte får ekonomisk kompensation.
Pär Dilot är en av de drivande i intresseföreningen för de cirka 1000 resenärer som inte fått någon ersättning efter PB-airkonkursen i höstas. För honom kostade biljetterna för den inställda resan närmare 24 000 kronor när han i julas, tillsammans med sin familj, skulle fira sin 40-årsdag i Thailand. Pengar som han nu kräver tillbaka. Intresseföreningen har hotat att stämma PB Air och kompensationsfrågan för drabbade resenärer står högt på dagordningen när flygbolaget träffar Skavstaledningen i eftermiddag. Trots att flygningarna ska starta om bara tre och en halv vecka, så hade PB Air ännu igår inte förnyat sitt tillstånd hos luftfartsverket. Pär Dilot uppmanar nu eventuella nya kunder till försiktighet vid eventuell bokning av biljetter över internet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".