Sex års fängelse för brutala brott

En 25-årig man från Kista dömdes på torsdagen vid Eskilstuna tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt, rån, bedrägeri, narkotikabrott och olaga hot till fängelse i sex år. Han döms bland annat för att ha våldtagit och misshandlat en kvinna från Eskilstuna vid flera tillfällen.

I oktober trängde sig den 25-årige mannen från Kista norr om Stockholm in i en lägenhet där en 66-årig kvinna bodde med sin sambo, men sambon var vid tillfället ute. På natten vaknade hon och gick och låste upp ytterdörren för att hennes sambo skulle komma in senare. Hon lade sig för att sova igen, men vaknade senare under natten av att någon tände lyset. Hon gick ut för att titta och möts av en för henne helt okänd man som hotar att skära halsen av henne och döda henne. Enligt domen som kom idag tvingade mannen också kvinnan till samlag vid flera tillfällen - mycket brutalt och överraskande.

Han tvingar också kvinnan att lämna ifrån sig pengar, smycken, bankomatkort och kod. Idag dömdes mannen för grov våldtäkt, rån, bedrägeri, narkotikabrott och olaga hot till fängelse i sex år.

Han döms också för hot mot en annan kvinna och ska betala sammanlagt närmare 180 000 kronor, merparten till en av kvinnorna, som han döms ha våldtagit och misshandlat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".