Linna omvald i v-styrelse

Den sörmländska vänsterpartisten Elina Linna omvaldes på fredagen till ledamot i vänsterpartiets styrelse vid partiets kongress i Göteborg. Elina Linna är riksdagsledamot och kommer från Nyköping. Vänsterpartiets kongress antog på lördagen den så kallade valplattformen. En av de sista förändringarna som gjordes gällde bostadspolitiken.

I partistyrelsens förslag till valplattform fanns målet att 40 000 bostäder ska byggas årligen under de kommande tio åren, varav minst hälften i form av hyresrätter. Det ska ske med stöd av statlig delfinansiering.

Men kongressen ville bara subventionera hyresrätter. Tolkningen av det beslutet ledde till att det i den slutliga valplattformen nu står att ”Vårt mål är att 20 000 nya hyresrätter årligen byggs under de närmaste tio åren”.

Dessutom vill vänsterpartiet att 65 000 hyresrätter renoveras varje år under samma period.

En annan förändring som gjordes under lördagsmorgonen var att ett stycke fördes in i valplattformen om att vänsterpartiet ska slå vakt om rättssäkerheten när staten ökar kontrollen och övervakningen av medborgarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".