Annika Sörenstam - förebild inom golf

Vingåkers golfklubb vill ha fler tjejer

Golfklubben i Vingåker vill att fler tjejer ska börja spela golf. Idag är uppskattningsvis 90 procent i åldern 10 till 18 år killar, så därför söker klubben pengar av kommunen i ett försök att få igång mer aktiviteter för tjejer.
- Det är viktigt med jämställdhet och att tjejer får chansen, säger Tommy Björkdahl, ordförande i klubben, som hoppas få uppemot 20.000 kronor av kommunen. Föreningen vill använda pengarna till fria bollar, träningar och olika kringarrangemang.

Tommy Björkdahl menar att det iag är lättare att få äldre kvinnor att spela golf, men svårare att få unga tjejer att göra det.

- Det finns ett stort intresse för golf bland ungdomar, men det är svårt att rekrytera tjejer. Många killar har lätt att ta för sig och är inte rädda att göra bort sig.

Behövs bidrag för att satsa på jämställdhet?

- Nej, det behövs givetvis inte, men för att ytterligare förstärka satsningen på tjejerna så kan vi i styrelsen öronmärka de här pengarna till att bara användas till tjejerna.

Fredrik Blomberg
fredrik.blonberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".