Länstrafiken kritiserar SJ och Banverket

För att få en bra kvalitet i tågtrafiken i Mälardalen måste SJ och Banverket samarbeta mer och bättre och prioritera infrastrukturen i Mälardalen. Det anser Länstrafiken i Sörmland och Örebro i ett brev till infrastrukturminister Ulrica Messing, Banverket och SJ. Länstrafiken skriver att tågtrafiken under hösten varit under all kritik med ständiga förseningar och tekniska problem. 

Länstrafikbolagen vill att staten prioriterar en utbyggnad av infrastrukturarbetet i Mälardalen bland annat med tanke på befolkningstillväxten.

”En del av det som inträffat kunde ha förutsetts, men hanteringen mot resenärerna har inte varit proaktiv utan det har gått allt för lång tid innan inblandade parter reagerat gentemot resenärerna”, skriver Länstrafikbolagen i Sörmland och Örebro  i brevet till näringsdepartementet.

Under hösten har SJ fått hård kritik för tågförseningarna, bland annat från politiker och pendlare. SJ har lovat förbättringar. SJ skriver bland annat på sin hemsida att bolaget har satt in extra resurser i Mälardalen för att komma till rätta med punktligheten.

SJ har skyllt på personalbrist och fordonsbrist som ”tyvärr har drabbat er resenärer med inställda tåg och förseningar som följd”, men att ”SJ arbetar hårt för att resenärerna inte ska drabbas ytterligare genom nya dubbeldäckartåg och genom utbildning av personal”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".