Kunder försvann med ny E20-sträckning

För drygt ett år sedan blev den nya sträckningen av E20 förbi Strängnäs klar. Det gjorde att det blev snabbare och säkrare att ta sig förbi Strängnäs med bil, men för de bensinstationer och restauranger längs den gamla sträckningen blev det en svår omställning när stora delar av biltrafiken försvann.

– Det är klart att det blivit ändringar, men det har gått bättre än jag trodde. Det blev ganska dött i början, men från våren och sommaren blev det bättre, säger Jessica Öberg, platschef på en restaurang i Malmby utanför Strängnäs.

Vesa Hautala är stationschef på en bensinstation som ligger längs med den gamla vägen och han menar att det är färre bilister som besöker bensinstationen där han jobbar.

– Bensinförsäljningen har minskat med tio procent och de typiska morgonkunderna som köper cigaretterm köper mackor och tar sig en kopp kaffe har vi tappat. Rent affärsmässigt är det bara negativt för nu åker bilisterna till min konkurrent. Men vi kör på lokalbefolkningen istället.

Richard Sundwall
richard.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".