Nya svårigheter för PB Air

Det thailändska flygbolaget PB Air har svårigheter att få fram lediga flygplan till premiärturen från Skavsta i Nyköping till Thailand den 1 juli, det uppger Luftfartsverket.
Det svenska samarbetsbolaget My Air planerar att istället starta linjen som en charterlinje tills PB Air fått fram lediga plan. Samtidigt har luftfatsverket nu fått löften från PB Air att dom resenärer som drabbats vid en tidigare konkurs ska få kompensation. Det thailändska flygbolaget PB Air träffade tidigare idag luftfartsverkets tillståndsavdelning och lovade då att ge antingen pengarna tillbaka eller nya biljetter till dom resenärer som drabbades när bolagets tidigare svenska samarbetspartner gick i konkurs i höstas. Samtidigt har bolaget, enligt Luftfartsverket, stora svårigheter att få fram plan till den 1 juli då den nya thailandslinjen ska börja flyga från Skavsta. Den nuvarande svenska samarbetspartnern My Air försöker starta den tänkta reguljära lågprislinjen som en charterlinje istället, något som dock ännu inte är klart. Det innebär även denna gång en mycket osäker situation för dom resenärer som via internet nu köpt en flygbiljett från Skavsta till Thailand. Men Luftfartsverket lovar skynda på med handläggningen:
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".