Ny handlingsplan mot brott i Eskilstuna

Bättre belysning, ändrade gångvägar och röjning av buskage ska ge färre brott på stan i Eskilstuna. Det är några av förslagen i den handlingsplan som Brottsförebyggande rådet, Brå, i Eskilstuna arbetat fram.

Jörgen Danielsson, socialdemokrat och ordförande i Brå Eskilstuna anser att det finns allvarliga problem idag att ta itu med.

- Ett mål är att folk ska känna sig tryggare och den andra delen är att arbeta med den faktiska brottsligheten, säger han.

Det finns faktiskt en hel del kvar att göra för att minska brotten i en stad, se över belysning, ta bort klotter och glassplitter, flytta gångbanor, cyklehus och parkeringar så att de syns från fönster där folk bor, röja undan buskar som kan fungera som bakhåll - men det är bara en liten del av allt som behöver göras för att göra Eskilstuna tryggt. En annan del är att ta med sig ungdomar in i brottsförebyggande arbete.

- Gymnasieeleven förstår högstadieeleven bättre än vad jag gör, säger Tommy Jonasson som är samordnare på Brå Eskilstuna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".