Föräldrar driver idrottande barn för hårt

Ungdomsidrottens största problem är - föräldrarna. Detta enligt en doktorsavhandling som presenteras på Idrottshögskolan idag. Enligt den driver många föräldrar driver sina barn hårt och det gör att idrotten blir mer allvar än lek.
Mia Dahlqvist som är ungdomsansvarig hos IFK Nyköping, känner igen sig i doktorsavhandlingen som lades fram på Idrottshögskolan idag. Hon säger att idrottsledarna ibland måste säga åt föräldrar som förhindrar att idrotten får vara en lek. Efter att ha gjort en enkät bland 550 ledare från olika idrotter så har doktoranden Karin Redelius sett mönstret; att det största problemet för idrottsledarna är just pådrivande föräldrar. Medan ledarna säger sig försöka leka fram idrotten hos dom yngsta deltagarna så står föräldrarna vid sidan av och kommer med värderingarna om hur viktigt det är att vinna och visa resultat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".